luni, 26 martie 2012

Atributele culorii si ce este culoarea


Culoarea este senzatia vizuala care implica o sursa de lumina, obiecte colorate si ochii/ creierul observatorului uman. Aceste elemente interactioneaza unul cu celalalt si produc senzatia de culoare. Culoarea, noțiune perceptivă, nu trebuie confundată cu lungimea de undă, noțiune fizică. Ochiul uman este incapabil să distingă între galbenul monocromatic (lumină cu o singură lungime de undă) și o compoziție de verde și roșu. Această iluzie optică permite afișarea culorii galbene pe ecranul monitorului cu ajutorul componentelor elementare verde și roșu, și, în general, sinteza tricromă „RGB”.
Atributele culorii
Culoarea are urmatoarele atribute importante: nuanta, saturatie si stralucire. Toate trei trebuie sa fie controlate pentru a reproduce culorea, tinand cont de definirea lor. Astfel:
Nuanta (HUE) descrie “culoarea” culorii, daca este rosie, verde, albastra, cyan, magenta, galbena, etc. Nuanta rezulta din lungimea de unda dominanta a luminii.
Saturatia (SATURATION) descrie intensitatea culorii si departarea fata de gri, putand sa varieze de la tare la slab. Un exemplu pentru schimbarea saturatiei este adaugarea de pigment in vopsea. Cu cat se adauga mai mult pigment cu atat creste saturatia, neschimbandu-se nuanta.
Stralucirea (BRIGHTNESS) descrie iluminarea culorii putand fi mai inchisa sau mai deschisa. De exemplu, un rosu foarte saturat poate fi inchis (un vin rosu) sau stralucitor (o floare ex. muscata).
Sursa

joi, 22 martie 2012

Photoshop, tema 18


Realizati un pliant publicitar pentru urmatorul produs:
0: samsung galaxy s2
1: iphone 4s
2: sony xperia s
unde 0,1 si 2 sunt resturile impartirii intregi ale numarului de pe monitor la 3. pliantul va fi o suprafata landscape A4 borderless[fara margini albe] impartita in 3 parti egale. un exemplu, nu cel mai fericit, este realizat de elevii din fosta 11b, atasat in acest mail. salvati periodic atat jpg cat si psd pe discul D. se vor puncta:
1. aspectul general
2. acuratetea informatiilor folosite
3. tehnica folosita in deterninarea si folosirea dimensiunilor obiectelor implicate.
4. cromatica [culorile folosite]
timp de lucru: 88minute.

Realizati un pliant publicitar pentru urmatorul produs: 0: samsung galaxy s2 1: iphone 4s 2: sony xperia s unde 0,1 si 2 sunt resturile impartirii intregi ale numarului de pe monitor la 3. pliantul va fi o suprafata landscape A4 borderless[fara margini albe] impartita in 3 parti egale. un exemplu, nu cel mai fericit, este realizat de elevii din fosta 11b, atasat in acest mail. salvati periodic atat jpg cat si psd pe discul D. se vor puncta: 1. aspectul general 2. acuratetea informatiilor folosite 3. tehnica folosita in deterninarea si folosirea dimensiunilor obiectelor implicate. 4. cromatica [culorile folosite] timp de lucru: 88minute.

joi, 15 martie 2012

Ora libera in laboraturul de informatica

Eu in ora libera de informatica dupa ce am terminat de facut ce ne-a dat domnul diriginte am stat pe facebook si m-am uitat la mai multe poze facute de alti. M-am jucat pe internet tot felul de jocuri. Asa a trecut de repede ora libera.

miercuri, 7 martie 2012

O poveste de vis


Jocul ping-pong se refera la schimbul de tenis de masa.
Intr-o zi de primavara mai multi elevi din scoala "Constantin Brancusi" Oradea s-au strans in sala de sport pentru a se juca un campionat de ping-pong. Sergiu a fost unul dintre jucatorii care a jucat cel mai prost. Iar unul dintre jucatori a fost cel mai bun dintre toti, el a castigat o medalie si o diploma.

duminică, 4 martie 2012

Un articol pentru revista scolii

In revista scolii noastre putem publica poezii, bancuri, evenimente la care am participat. De exemplu de Valentine-s Day in scoala noastra s-a tinut un eveniment foarte frumos cu un cupidon si mai multe perche, toate perechile au avut probe la fel. In scoala noastra se tine multe evenimente placute, de Craciun ne adunam cu totii in sala festiva, iar cativa elevi din scoala colinda. Mie mi-a placut foarte mult toate evenimentele la care am participat, dar si la care nu am participat. Eu cred ca este bine sa aiba fiecare scoala o revista. Din revista fiecarei scoli putem afla de exemplu mai multe informatii despre ce a facut fiecare elev din scoala respectiva. Eu nu am publicat pana acuma in revista scolii noastre "Constantin Brancusi" deoarece nu mi-a placut sa pun un articol scris de mine.