luni, 31 octombrie 2011

Ce meserie i se potriveste colegei mele, Todor Iulia

Eu cred ca la colega mea, Todor Iulia peste cativa ani i se potriveste meseria de profesoara. Cred ca s-ar descurca destul de bine in meseria de profesoara.
Nu poti sti niciodata ce meserie i s-ar potrivi unei persoane sau unei colege pe care nu ai intrebat-o niciodata ce meserie si-ar dori. O vad destul de hotarata si cand trebuie poate fi si severa si cred ca s-ar descurca cu elevii.
Este foarte desteapta, atenta si inteligenta la ore, mereu ia numai note buna. Eu ii doresc mult succes.

Despre gunoiul din clasa noastra

Eu cred ca problema gunoiului din clasa ar trebui rezolvata. Elevii de serviciu sunt responsabili si ar fi bine sa goleasca gunoiul in fiecare zi dupa ore, tot elevii de serviciu ar trebui sa goleasca si din banci mizeria si sa mature prin clasa la fiecare sfarsit de saptamana. Dar la noi in clasa numai cand sunt baieti este atata mizerie, si in general dar nu asa de mare incat sa nu poti sta in clasa.

Nu ar fi bine sa desfintam cosul de gunoi pentru ca atunci ar fi si mai mare mizerie, ca nimeni nu o sa-si goleasca mizeria din banci, ca o sa zica ca el nu le duce sa le arunce pe strata sau acasa.

miercuri, 26 octombrie 2011

Regele Mihai

  • Mihai s-a născut la Sinaia, fiu al Regelui Carol al II-lea și al prințesei Elena și nepot al Regelui Ferdinand I. Carol al II-lea a fugit împreună cu amanta sa Elena „Magda” Lupescu și a renunțat în 1925 la tron. În consecință, Mihai i-a succedat la tron regelui Ferdinand la moartea acestuia, survenită în iulie 1927.
  • Este stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii și văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a. Mihai este una dintre ultimele figuri publice în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
  • În 1930, în contextul crizei economice, Carol al II-lea s-a întors în țară împreună cu Elena Lupescu. Parlamentul l-a desemnat pe Carol rege iar pe Mihai drept urmaș la tron cu titlul de „Mare Voievod de Alba-Iulia”.
  • În septembrie 1940, Carol al II-lea i-a acordat puteri discreționare generalului Ion Antonescu care i-a impus sa abdice in favoarea fiului sau.
  • La 10 mai 1941, de ziua națională a României, prin decret semnat de Ion Antonescu, regele Mihai a fost înălțat la gradul de mareșal, bastonul fiindu-i înmânat de conducătorul statului.
  • La 6 martie 1945, la presiunile ocupantului sovietic, Mihai a acceptat un guvern prosovietic dominat de Partidul Comunist Român, prim-ministru fiind numit Petru Groza. Sub regimul comunist, Mihai a funcționat ca simplu șef de stat fără autoritate.
  • În iunie 1948 s-a căsătorit cu prințesa Ana de Bourbon-Parma, cunoscută și sub numele de regina Ana a României, cu care are cinci fiice.
  • Sursa

luni, 24 octombrie 2011

Proiect in Microsoft PowerPoint (turnul primariei)



In acest proiect care a trebuit prezentat in Micosoft PowerPoint am avut rolul de sefa, eu am ales pentru fiecare o functie de exemplu Halasz David a fost reprezentant, Herman Bianca designer, Moza Dorin corector, Nagy George si Torok Camelia au fost editori.
Eu a trebuit sa caut pe net poze cu turnul primariei si sa pun in Micosoft PowerPoint tot ce a trebuit legat de proiect. Colegii cu care am fost in echipa au ales ca sa fiu eu sefa. Rolurile pentru fiecare au fost alese de mine.

miercuri, 19 octombrie 2011

Eu peste 10 ani

Multa lume se intreaba cum o sa fie viata lor peste 10 ani. Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu si mi-am dat seama ca nu stiu raspunsul.
Eu nu stiu ce am sa fac peste cativa ani, dar imi doresc dupa ce termin liceul sa urmez facultatea de medicina, ca sa ajung asistenta medicala. Mi-as mai dori ca orice om sa intemeiez o familie si sa fiu fericita alaturi de cei dragi.
Peste 10 sau mai multi ani imi doresc sa plec in tari straine impreuna cu familia pe care o sa mi-o intemeiez.
Eu nu stiu ce o sa fie peste 10 ani dar c-am asa imi doresc sa fie.

luni, 17 octombrie 2011

How a laser printer works



Imprimantele cu laser realizeaza tiparituri de cea mai buna calitate, dar sunt mult mai scumpe. Cele mai multe imprimante laser tiparesc doar alb-negru, dar exista si modele mult mai scumpe (de peste 10 milioane lei) care pot tipari color.
Prezinta un numar de avantaje fata de cele inkjet. O calitate mai buna a negrului in documentele text, durata de viata si productivitate mai mari, cost mai scazut pe pagina, pot tipari pe medii cu grosimi si dimensiuni variate (plicurilor, cartilor de vizita, invitatii etc) s.a. [imprimanta laser marca HP]
Crearea imaginilor cu imprimanta laser se bazeaza pe actiunea unei raze laser. Aceasta "deseneaza" imaginea transmisa de computer dar nu direct pe hartie, cum s-ar putea crede, ci pe un cilindru incarcat electrostatic. Acest mic tambur rotativ - cartusul fotoconductor organic (OPC) - este acoperit cu un strat izolator care permite mentinerea unui campului electrostatic. Initial tamburul este incarcat pe intreaga sa suprafata cu sarcina pozitiva.
Ulterior, o raza laser scaneaza suprafata tamburului, distribuind selectiv puncte de camp negativ peste suprafata tamburului, ceea ce in final reprezinta imaginea finala. Suprafata de pe tambur este aceeasi cu cea de pe hartia pe care va aparea imaginea, fiecare punct de pe tambur corespunzand cu un punct de pe foaia de hartie. In prealabil hartia ce urmeaza sa fie tiparita este incarcata electrostatic cu sarcina opusa (negativa), fiind trecuta peste un fir incarcat electric.
Scrierea tamburului cu raza laser se face in linii orizontale. Dupa scrierea unei linii se roteste tamburul si se scrie urmatoarea linie. Cu cat rotatia tamburului este mai mica, cu atat rezolutia pe pagina este mai mare - pasul rotatiei pe o imprimanta laser moderna este de 1/600 dintr-un inch, ceea ce inseamna 600dpi rata rezolutiei verticale. Similar, cu cat numarul de puncte scrise in plan orizontal de raza laser este mai mare, cu atat rezolutia orizontala pe pagina este mai inalta. In timp ce tamburul se roteste pt. a antrena urmatoarea suprafata pt. tratamentul laser, suprafata deja scrisa este in contact cu tonerul. Tonerul este un praf negru foarte fin incarcat pozitiv.
Tonerul se topeste rapid si un sistem de fuzionare (role incalzite) aplica caldura si presiune pe hartia imprimata tonerul sa adere permanent. Ceara este ingredientul tonerului care face posibil procesul de lipire in timp ce rolele de fuzionare incalzesc hartia prin contact. Aceasta este cauza pentru care hartiile destinate imprimarii laser trebuie sa fie rezistente la temperatura.

joi, 13 octombrie 2011

Matrice de tip 3,3 (tabele)

Cr/Hartie Autocopiativa Cretata
Pret 3.27 LEI 4.00 RON
Greutate 60 g/mp 35-40 gr/mp
Sursa: Autocopiativa Cretata

miercuri, 12 octombrie 2011



Descrierea de aceasta calitate 10ft SVGA / VGA Cablu monitor de extensie are o densitate mare D-Sub de sex masculin (HDD15 masculin), conector şi un mascul D-Sub (HDD15 feminin) conector, permiţându-vă să extindă o conexiune prin cablu VGA de 10ft.Cablu VGA monitor extensie suportă rezoluţii video de pana la 800x600 dpi.
Lungimea este de un metru.

luni, 10 octombrie 2011

Hartia autocopiativa



Hârtia auto-copiativă se foloseşte pentru formularele în mai multe exemplare. Dacă în trecut se folosea hârtia carbon, astăzi sunt de actualitate hârtii auto-copiative.
În principial, există diferite posibilităţi tehnice de obţinere a efectului auto-copiativ; astăzi sunt folosite pe scară largă aşa-numitele hârtii cu culori reactive.
La aceste hârtii, copia se realizează prin interacţiunea a două straturi: prima coală a unui set auto-copiativ este acoperită pe spate cu un strat donor de culoare, iar cea de a doua coală este acoperită pe faţă cu un strat acceptor de culoare. Între aceste două coli - pentru a obţine seturi de copiere multiplă - pot fi inserate aşa numitele coli CFB. Acestea sunt acoperite pe spate cu un strat donor şi pe faţă cu un strat acceptor de culoare.
* CB = coated back = acoperire de suprafaţă pe spatele colii cretate de hârtie, cu un strat acceptor de culoare
* CFB = coated front and back = acoperire pe faţă cu un strat acceptor de culoare şi pe spate cu un strat donor de culoare
* CF = acoperire pe faţă cu un strat acceptor de culoare
Prin presiunea mecanică, microcapsulele aflate în aceste straturi se sparg şi eliberează lichidul donor, respectiv acceptor, de culoare. Astfel, printr-o reacţie chimică, apare imaginea scrisă.
Gramajele standard ale hârtiilor sunt CB 56, CFB 53 şi CF 57 g/m².
Se pleacă de la premisa că un set de 4 coli asigură oricum lizibilitatea ultimei copii. În cazul tipăririi cu imprimante matriceale, se poate ajunge până la 8 coli.
În cazul unei depozitări corecte a hârtiei, păstrarea acesteia se poate garanta pentru 10 ani; testele au arătat însă că se poate atinge o durată sensibil mai mare, de până la 25 de ani. Timpul de păstare a informaţiei scrise pe hârtia auto-copiativă este stabilită la 5 ani.

joi, 6 octombrie 2011

Countif



In figura de mai sus puteti observa un tabel cu mai multe formule. In coloana cu numarul 12 am calculat pretul minim: =min(C2,C11), si in coloana cu numarul 13 am calculat pretul maxim: =max(C2,C11).
Am mai calculat media: =average(C2:C11) , produse sub 20: =COUNTIF(C2:C11,"<20"), produse intre 3 si 30: =COUNTIF(C2:C11,"<30")-COUNTIF(C2:C11,"<=3") , mai mari decat media: =COUNTIF(C2:C11,">"&C16).

luni, 3 octombrie 2011

Graficul mediilor in Microsoft Excel 2003



In imaginea de mai sus am sortat mediile dupa marimea lor. Mediile la limba romana si la matematica au fost din clasa a IX-a si a X-a.
Graficul a fost facut prin selectarea datelor si am dat pe bara de instrumente CHART WIDARD.
Dupa ce am dat am ales al 4-lea grafic, s-a asortat dupa numarul mediilor.