duminică, 12 decembrie 2010

Cerneluri

Cernelurile pentru imprimarea flexografica sunt suspensii care au in compozitie un liant si un colorant sau pigment care da coliritul si puterea de acoperire. Liantul este specific fiecarui tip de cerneala si este un polimer dezolvant in solventi.

Cernelurile Imaje adera perfect pe toate suprafetele ( negru, alb, color PE, PP, PVC, PA si PUR plastice) in cele mai dificile medii de productie. In plus, cerneala Imaje limiteaza riscul migratiei printului.

  • cerneluri speciale pentru alimente care respecta cerintele NSDA, FDA, EEC
  • cerneala termocromatica care isi schimba culoarea la modificarea temperaturii
  • cerneala rezistenta la apa pentru sticle returnabile
  • cerneala ecologica
  • cerneluri speciale pentru aplicatii care necesita o marcare in contrast puternic
  • cerneluri rezistente la decolorare pentru aplicatii care necesita un process de vulcanizare.
Pigmentii folositi la fabricarea cernelurilor sunt substante chimice anorganice sau organice granulate in particule de mici dimensiuni si sunt insolubili in liant si dispersat uniform in acesta. Cerneluri cu uscare UV dau produselor imprimate glexografic prin luciul si consistenta culorilor un aspect potrivit pentru ambalaje de toate categoriile. Aceste cerneluri au in componenta prepolimeri, oligomeri, aditivi si fotoinitiatori, uscarea se face sub actiunea radiatiilor ultraviolete care determina polimerizarea, iar dupa polimerizare au un luciu stralucitor si devin rezistenre la solventi. Curatirea aparatului de cerneala dupa imprimare se efectueaza sub jet de apa cu detergenti sau in aparate de curatit cu ultrasunete. Cerneluri care se utilizeaza pentru imprimarea ambalajelor folosite in industria alimentara trebuie sa fie certificate pentru aceasta utilizare de catre un organism special (ISEGA, LAREX, etc.). Sursa:aici, manual

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu